Veelgestelde vragen over PMO
Het ondergaan van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) kan veel vragen oproepen. Bij BuroVitaal begrijpen we dat gezondheid een persoonlijk en soms gevoelig onderwerp is. Daarom staan we klaar om al jouw vragen met zorg en aandacht te beantwoorden. Heb je na het lezen van deze FAQ nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen jou en je personeel graag verder op weg naar een gezonder en vitaler leven.
Wat is een PMO onderzoek?
Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een onderzoek waarbij jouw gezondheid wordt geëvalueerd om eventuele gezondheidsrisico’s vroegtijdig te identificeren. Het doel is om jou een duidelijk beeld te geven van jouw gezondheidsstatus en om advies te geven over hoe je jouw gezondheid kunt verbeteren of behouden.
Voor wie is het PMO bedoeld?
Het PMO is bedoeld voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn of haar gezondheid. Het is speciaal aan te raden voor personen die een verhoogd risico lopen op bepaalde gezondheidsproblemen vanwege hun levensstijl, erfelijke aanleg of arbeidsomstandigheden. Bedrijven kunnen ook PMO’s aanbieden aan hun werknemers als onderdeel van een bedrijfsgezondheidsbeleid.
Hoe verloopt een PMO bij BuroVitaal?
Tijdens een PMO bij BuroVitaal onderga je verschillende onderzoeken, zoals bloedonderzoek, metingen (bijvoorbeeld bloeddruk en BMI) en soms ook specifieke tests afhankelijk van jouw persoonlijke of familiale risicofactoren. Na het onderzoek krijg je een persoonlijk gesprek met een van onze gezondheidsexperts die de resultaten met jou doorneemt. Samen bespreken we vervolgens welke stappen je kunt nemen om jouw gezondheid te optimaliseren.
Wat gebeurt er met de resultaten van mijn PMO?
Jouw privacy is voor ons van het grootste belang. De resultaten van jouw PMO worden vertrouwelijk behandeld en alleen met jou gedeeld. Als je akkoord gaat, kunnen de resultaten ook besproken worden met jouw huisarts of een andere medisch specialist, voor verdere opvolging of behandeling.
Moet ik een PMO verplicht aanbieden?
Volgens de Arbowet is het voor bedrijven een vereiste om hun werknemers regelmatig een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) te bieden. Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te krijgen in de vitaliteit van werknemers en om eventuele gezondheidsissues vroegtijdig te identificeren en te adresseren.
Moet ik verplicht deelnemen aan het PMO?
Deelname aan een PMO is volledig vrijwillig; je kiest zelf of je hieraan wilt deelnemen zonder dat het invloed heeft op je positie binnen het bedrijf. Echter, sommige functies vereisen een medische keuring volgens specifieke wetgeving of cao-afspraken. Als dit voor jou geldt, informeren we je hier vooraf over.
Wat kost een Preventief Medisch Onderzoek?
Bij BuroVitaal werken we op offertebasis met diverse pakketten aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf. Elk bedrijf is uniek, met eigen specifieke vereisten en doelstellingen voor de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers. Daarom stellen we onze PMO’s samen op basis van wat het beste past bij jouw organisatie. Neem contact met ons op voor een offerte op maat of om meer informatie te lezen op onze tarieven pagina.
Hoe vaak Preventief Medisch Onderzoek?
We raden aan om elke twee à drie jaar een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) te laten uitvoeren. Echter, de specifieke frequentie kan variëren op basis van wat jouw bedrijf nodig heeft en de soort werkzaamheden die worden uitgevoerd.
Kan een PMO ook in het Engels?
Ja dat kan zeker!
Is een Preventief Medisch Onderzoek fiscaal aftrekbaar?
Onder de huidige belastingwetten in Nederland zijn uitgaven voor preventieve gezondheidsonderzoeken, zoals PMO’s, potentieel aftrekbaar voor werkgevers, mits aan bepaalde criteria wordt voldaan.
Hoe kan ik een Preventief Medisch Onderzoek aanvragen?
Begin door contact op te nemen met BuroVitaal. Dit kan via ons contactformulier, telefonisch of per e-mail. We bespreken graag jouw behoeften en de specifieke vereisten van je bedrijf om een op maat gemaakt PMO-plan op te stellen. Na dit initiële overleg stellen we een offerte samen die past bij jouw organisatie. Zodra de offerte is goedgekeurd, plannen we de PMO’s in op een tijdstip dat jou en je werknemers het beste uitkomt. Ons team van gezondheidsprofessionals zorgt voor alles, van de voorbereiding tot de uitvoering en de nabespreking van de resultaten.
Wat houdt de online vragenlijst van het PMO in?
Bij de start van het PMO ontvang je een unieke link naar onze online vragenlijst. Deze verkent diverse aspecten zoals je levenswijze, vitaliteit, gezondheid, werkomgeving, je capaciteit om te werken, hoe je je werk ervaart en eventuele risico’s specifiek gerelateerd aan je werk. Je hebt de vrijheid om te kiezen wanneer je deze vragenlijst invult, maar het is wel nodig deze volledig te doorlopen voordat je verdergaat naar het fysieke onderdeel van het PMO. Direct na het voltooien van de vragenlijst, is je persoonlijke adviesrapport beschikbaar voor inzage.
Hoe ziet het coaching gesprek eruit?
Na afloop van het fysieke gedeelte van het PMO, plannen we een 20 minuten durend coaching gesprek met een expert van BuroVitaal. Tijdens dit gesprek worden de bevindingen van zowel de online vragenlijst als het fysieke onderzoek besproken. De professional biedt je vervolgens op maat gemaakte adviezen en praktische tips waarmee je onmiddellijk aan de slag kunt om je vitaliteit te verbeteren. Aansluitend aan het PMO krijg je ook toegang tot een uitgebreid persoonlijk adviesrapport, dat een samenvatting bevat van alle resultaten en aanbevelingen.
Hoe gaan jullie om met mijn persoonlijke gegevens?
BuroVitaal waarborgt de vertrouwelijkheid van je persoonlijke gezondheidsinformatie strikt, in lijn met het medisch beroepsgeheim. Ons PMO-programma is volledig afgestemd op de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), waarbij de veiligheid en de privacy van jouw gegevens vooropstaan. Dit houdt in dat je gegevens alleen worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld, toegankelijk zijn uitsluitend voor bevoegde personen en veilig worden bewaard.
- Je werkgever heeft geen recht op inzage in jouw medisch dossier.
- Je ontvangt een persoonlijk adviesrapport.
- De werkgever ontvangt een groepsrapportage met enkel geanonimiseerde gegevens, gebaseerd op minstens tien deelnemers om individuele herkenning te voorkomen.
Hoe worden mijn persoonlijke gegevens opgeslagen?
Jouw PMO-gegevens worden veilig bewaard in ons vitaliteitsportaal. Jij hebt volledige eigendomsrechten over deze gegevens, en ze worden nooit zonder jouw toestemming aan derden verstrekt. Volgens de AVG-wetgeving heb je altijd het recht om jouw gegevens in te zien of te laten verwijderen.
Zet de stap naar een gezonder leven
Heb je interesse in een Preventief Medisch Onderzoek of wil je meer informatie over onze andere diensten? Vul vrijblijvend ons contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.
Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.